Kemi

Empiriske formel

11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Hvordan bestemmer man den empiriske formel for pethidin ud fra disse oplysninger:

MPethidin: 247 g/mol

Ved en elementaranaluse af pethidin viser stoffet sig at have følgende sammensætning: 

C : 72,84 %

H: 8.56 %

0: 12.94 &

N : 5.66 %

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af Casper1988 (Slettet)

C = (0,7284*247)/12,107 =14,8=15

H = (0,0856*247)/1,00794 =20,9 =21

O = (0,1294*247)/15,9994=2

N = (0,0566*247)/14,0067=1

Episk formel

C15H21O2N


Svar #2
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

TUSIND TAK!

Når man så skal finde molekylformlen er det så ikke bare det samme?

Har vedhæftet opgaven.. :-)

Vedhæftet fil:smertestof.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2009 af Casper1988 (Slettet)

Jo det er.

Her er molekylet

http://www.intox.org/databank/documents/supplem/supp/sup2_68.gif


Svar #4
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

men det er kun i dette tilfælde.. ?

for nu har jeg læst mig frem til at molekylformlen ikke er det samme :)?


Skriv et svar til: Empiriske formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.