Kemi

Hasteopgave omkring ABSORBANS(A)

11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Jeg er i stor tvivl om hvordan jeg skal lave c) og d)

Jeg vedhæfter opgaven så i får alle oplysninger med, jeg håber der er en der kan sætte mig igang!!

På forhånd tak! :-)

Vedhæftet fil: Phospor.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af Da-ted (Slettet)

 DU skal lave regression.. Du har forskellige koncentrationer af dit stof (i skemaet som V).. Dette er kommet ned i en målekolbe og der er fyldt op til stregen. Du har derfor forskellige koncentrationer.. Ligeom hvis du tager 2ml saftevand og blander med en 48ml vand og sammenligner med 10ml saft blandet med 40ml vand.. Sammenhængen mellem dette og A kan give dig en referencegraf. Nu skal du blot bruge din sædvanlige formel (kan ikke huske hvad den hedder) men mener absorbansen afhænger lineært af koncentrationen. Lambert-somethings- lov...

Nu har du så A= a*c*l eller noget i den stil.Du kender a(konstant), A(har du målt) og l.. C er ikke kendt... voila..


Svar #2
11. marts 2009 af svendsensmand (Slettet)

Jeg får en positiv graf ved reg.

og en forskrift der hedder 0.0294x - 2.77556e-17

og så vil du have jeg skal bruge lamberts lov som hedder: 

A= Eλ*l*c

A= log I0/I
A = K*C*L
 

Hvilken skal jeg bruge, og hvilke tal ?


Skriv et svar til: Hasteopgave omkring ABSORBANS(A)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.