Matematik

Konstanter

12. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Bestem konstanterne a og b, så linjen med ligningen y=x+1 tangerer grafen for f(x)=(ax^3)+(bx^2) i punktet (2,3).

Så hvad gør jeg..? (Bemærk: ønsker at blive guided igennem ikke blot facit.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis du normalt skal finde en tangent til en funktion, hvad starter du så med?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af mathon

...eller spurgt
hvad
er sammenhængen mellem
f '(xo) og tangentens hældningskoefficient i røringspunktet (xo,f(xo))?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Du skal beregne a og b. Så er du nødt til at opstille to ligninger, hvori a og b er ubekendte.

Du ved, at grafen for f går gennem punktet (2,3); det giver anledning til den ene ligning.

I #2 får du et vink til at opstille den anden ligning.


Svar #4
18. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Okay.. altså har differentieret til værende f'(x)=3ax^2 + 2bx

Og så ved jeg jo at f(2)=3.. men hvad gør jeg så? 


Skriv et svar til: Konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.