Matematik

andengradsfunktion, maksium eller minimum

12. marts 2009 af sissasine (Slettet)

Hej derinde

Er ved at lære , prøve på at lære andengradsfunktioner, men er lidt i tvivl om jeg gør det rigtigt.

Eks. 1:   2x2+4x +1

A=2  B= 4  C=1

D=  b2-4ac   =  42-4•2•1 = 16-8= 8

D=8= D >= 2 løsninger

Toppunktet=er der hvor parablen topper= hvor y har den største funktion som følge af x

T=  -1; -1

Nulpunktet= der hvor parablen skærer x-aksen

= -0,3;-1,7=   

Dette må så blive en glad parabel ??  da a jo er større end nul

og så til det jeg er lidt i tvivl om: toppunktet er jo så det laveste på parablen, ( benene er opad) og betyder det så at toppunket(  -1;-1) er minimum??? og hvordan skrives det

hvis rigtigt, betyder det så at hvis der havde stået - foran andengradsfunktionen=

-2x2+4x+1

D= 16-(-4•-2•1=  8

T= 1;1

og nulpunktet = 0.3;1,7 = en sur parabel da A er mindre end nul

og betyder det så at toppunket er maksium ????

håber det er rigtigt som jeg har forstået det,


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Afhængig af A er toppunktet både maksimum og minimum.

For A > 0 => "glad parabel" => toppunkt er et minimum.

For A < 0 => "sur parabel" => toppunkt er et maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/148793


Svar #3
12. marts 2009 af sissasine (Slettet)

Er det så ikke rigtigt som jeg har gjort ???

= en glad parabel = toppunket er minium

og en sur parabel er toppunktet maksium

kan ikke lukke den side op der henvises til, har skrevet direkte til Mathon og sent email addresse

tak for hurtig hjælp


Skriv et svar til: andengradsfunktion, maksium eller minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.