Fysik

Det skrå kast: vindmodstand og newtons 2. lov

12. marts 2009 af malteduden (Slettet)

Hej!

Jeg har vedhæftet opgaveformuleringen, hvis den er mere overskuelig. Det er hovedsagligt spørgsmål 4 og 5 det drejer sig om, men nok og 6.

Jeg sidder og er ved at skrive SRO om det skrå kast, og er nået til luftmodstandsdelen.

Vi har først løst en ligning der så således ud: v'(t) = dv/dt = -c · v(t)2

og en der så således ud: dx/dt = v(t) ⇔ ∫ dx = ∫ v(t) dt

Derefter får vi en ligning der ser således ud:

F = m · a = m · v'(t) = m · dv/dt  = -k · v(t)2

Det er ved den sidste reduktion jeg synes sovsen klumper. Vi skal forklare hvor vi kan lave disse omskrivninger og omskrive de to ovenstående formler så de indeholder størrelserne k og m.

Jeg har prøvet at sidde med det, og til syneladende er  -c · m = -k. Men længere kan jeg ikke få det til at give mening?

Jeg håber nogle kan hjælpe, for det skal afleveres i morgen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har skrevet: dv/dt = -c*v(t)^2

Du har i sidste linje:

F = m*dv/dt

Ved brug af det første fås:

F = m* (-k*c*v(t)^2) = -c*m * v(t)^2

Hvis du ikke får opgivet noget mellemliggende, må -c*m = k (tjek eventuelt enhederne).


Skriv et svar til: Det skrå kast: vindmodstand og newtons 2. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.