Matematik

Trigonomiske funktioner

17. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Hvordan finder jeg perioden for denne funktion?

g(x) = sin(a0x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af peter lind

sin har en periode på 2π. En periode for x får man så ved a0(x+h)-a0x =2π


Svar #2
17. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Kan du forklare noget, jeg forstår ingenting ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af mathon

kender du til periodiske funktioner?


Svar #4
17. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Det er et nyt emne så det siger mig ikke noget ..

Jeg har fået nogle formler som jeg tænker jeg skal bruge:

Periode:            2 π / b = 2 π / 1 = 2 π

eller                    f(x) = a * sin(bx + c) + d

Siger det jer noget? Jeg vil gætte på jeg skal starte med at finde ud af hvad a0 er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2009 af mathon

sin er periodisk med perioden 2π

hvilket betyder
sin(xo) = sin(xo+p*2π)  p € Z
.............

sin(axo) = sin(a*(xo+Δx)) = sin(axo+a*Δx)
når
a*Δx = p*2π      hvoraf

Δx = p*(2π/a)             p € Z
 

med perioden (2π/a)

....................

svar lige peter lind manerligt


Svar #6
17. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Forstår jeg desværre ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2009 af mathon

du må læse - og forstå det meste af - et matematisk afsnit om periodiske funktioner
før
du kan diskutere det her i forum


Svar #8
17. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Jeg hverken diskuterer eller ikke snakker "manerligt" men forsøger at få jer til at forklare det på et sprog der er til at forstå for almindelige mennesker - respekt for jer, at i kan og vil hjælpe (selvom jeg desværre ikke forstår måden i skriver det på)


Skriv et svar til: Trigonomiske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.