Matematik

MATEMATIK

21. marts 2009 af idakaroline (Slettet)

To funktioner er givet ved :

f(x) = 2x -1

g(x) = x 2 + 2x

a) Bestem en forskrift for f(g(x))

b) Bestem en forskrift for g(f(x))

c) Udregn g(f(2))

En der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af ibibib (Slettet)

a) f(g(x)) = f(x2+2x) = 2·(x2+2x) - 1 = ...

b) Prøv selv


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f(g(x)) = f(x2+2x)=2(x2-2x)-1, som kan forkortes. Du prøver selv den næste. f(2)=2*2-1=3, så er g(3)=let at finde


Svar #3
21. marts 2009 af idakaroline (Slettet)

skal a så forkortes: 2x2 + 4x -1 ??

Men tak!


Svar #4
21. marts 2009 af idakaroline (Slettet)

og b bliver 4x2 - 1

men opgave c kan jeg stadig ikke helt forstå


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2009 af ibibib (Slettet)

#3 ja.

#4 Indsæt 2 i forskriften som du netop har fundet.


Svar #6
21. marts 2009 af idakaroline (Slettet)

mange tak :D

nu forstår jeg det!


Skriv et svar til: MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.