Fysik

det peroidiske system

22. marts 2009 af vax4 (Slettet)

hey:) hvordan er det nu man kender om det er + ioner eller - ioner? bare kort tak:) og hvad er nu NaOH?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af AndersThyme (Slettet)

Rent praktisk gælder det:

Hovedgruppe 7=-1
Hovedgruppe 6=-2
Hovedgruppe 5=-3 (eller plus 5)
Hovedgruppe 4=-4(eller plus 4)

Hovedgruppe 1=+1
Hovedgruppe 2=+2
Hovedgruppe 3=+3 (eller minus 5)
Hovedgruppe 4=+4 (eller minus 4)

Det du skal gøre er at se på hvor mange elektroner grundstoffet mangler før det har "fyldt yderste skal".
Fx står chlor i 7. hovedgruppe, hvilket betyder, at den har 7 elektroner i yderste skal. Hvis den optager en elektron ekstra (for at opfylde oktetreglen - prøver at fylde yderste skal), bliver den til en negativ ion (da den nu har flere elektroner end protroner).
Chlor modtager 1 elektron og får derfor ladningen minus 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 NaOH er en base bestående af Na^+ og OH^-


Skriv et svar til: det peroidiske system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.