Matematik

Rigtig isolering??

22. marts 2009 af birthe_non (Slettet)

Isolering af y

2x + 2y = 20

2x-2x+2y= 20 - 2x

2y/2 = (20-2x)/2

y= (20-2x)/2

Er mit resultat rigtigt ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2009 af Isomorphician

Det kan reduceres yderligere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2009 af katja200 (Slettet)

du kan finde en fællesfaktor som du kan sætte uden for parentesen i tælleren og derefter går fællesfakrorer ud med hinanden

2(10 + x) / 2 = 10 + x


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2009 af katja200 (Slettet)

du kan også tjekke resultatet på lommeregneren under expand


Svar #4
22. marts 2009 af birthe_non (Slettet)

jaa men kan bare ik rigtig se hvordan y= (20-2x)/2 kan være lig -(x-10) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2009 af katja200 (Slettet)

når d sætter 2 uden for parentesen er giver det det sammen hvis d ganger ind,,,, men når d sætter 2 udenfor kan d forkorte det ud med 2 tællet i nævneren..

hov der er fejl,, det giver 10 - x  og ikke 10 + x uppss


Skriv et svar til: Rigtig isolering??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.