Kemi

Hjælp mig med Løsning af dum redox reaktion:

24. marts 2009 af GRUMMEN (Slettet)

Her er den så, Jeg kan ikke få den til at stemme med Cr oxidationstal på +II produktsiden. Hvad gør jeg galt?:

CrO42-(aq) +SO32-(aq) → Cr(OH)42-+ SO42-  basisk miljø

Punkt 2 - Angiv Oxidationstal for de atomer der ændrer oxidationstal:
+VI              +IV                  +II              +VI
CrO42-(aq) +SO32-(aq) → Cr(OH)42-+ SO42-

Oxidation: Svovl 2 ↑·2 = 4↑
Reduktion: chrom 4 ↓· 1 = 4↓
 DEN irriterer mig virkelig drøjt
      


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af kieslich (Slettet)

O har ox. -2 og H har ox.+1 så OH må have ox. -1  dem er der fire af : ialt -4 , så ox(cr) -4 = -2 => ox(cr) = 2.


Svar #2
24. marts 2009 af GRUMMEN (Slettet)

TAK DET BEKRÆFTEDE MINE ANELSER


Skriv et svar til: Hjælp mig med Løsning af dum redox reaktion:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.