Matematik

Beregn længde af vinkelhalveringslinje

26. marts 2009 af isbella (Slettet)

Hej.

Er der nogen der ved hvordan man beregner længden af vinkelhalveringslinjen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

trigonometri er mit bedste bud :)

smid nogle tal og din opgave ind så kigger vi på det :)


Svar #2
26. marts 2009 af isbella (Slettet)

Vinkel A=30,11

Vinkel B=100,66

Vinkel C=49,23

a=3,55

b=6,96

c=5,36

Jeg skal beregne længden af vinkelhalveringslinjen vB


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

ved at halverer din vinkel får du at vinkel B blir :

100,66/2 =50,33

så har vi :

180-50,33-30,11 = 99,56 grader

du kan nu benytte sinus relationerne :

(5,36/sin(99,56))=x/sin(30) (=)

(5,36/sin(99,56)) *sin(30)=x

x =2,71774

kan det passe ?


Svar #4
26. marts 2009 af isbella (Slettet)

JA! :D

Tusinde tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2011 af loouis (Slettet)

 Hej alle

håber nogle kan hjælpe med dette

I trekant ABC er a = 7,1, b = 8,5 og c = 5,9 .

a) Bestem ∠A og ∠B .
b) Bestem længden af vinkelhalveringslinjen Av.

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. april 2011 af mathon

                                        vA = (1/(b+c))·(bc((b+c)2 - a2))½  =  2bc·cos(A/2) / (b+c)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2011 af loouis (Slettet)

I trekant ABC er a = 7,1, b = 8,5 og c = 5,9 .

a) Bestem ∠A og ∠B .


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2011 af mathon

                       A = 2·tan-1((a2- (b-c)2 / ((b+c)2- a2))½)

                       B = 2·tan-1((b2- (a-c)2 / ((a+c)2- b2))½)


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. april 2011 af loouis (Slettet)

kan man ikke bruge?

Cos (A) = (b^2+ c^2- a^2)/(2* b * c) = 0,564806

Cos (B) = (a^2+ c^2- b^2)/(2 * a * c) = 0,15481
 

men hvorfor giver det sådan nogle mærkelige tal?


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. april 2011 af mathon

             A = cos-1(0,564806) = 85,61º

             B = cos-1(0,15481) = 81,09º


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. april 2011 af tullemusen100 (Slettet)

#6
Jeg forstår ikke helt hvor du har den formel fra? Kan du forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. april 2011 af loouis (Slettet)

 vA = 2bc*cos(A/2) / (b+c) => 2 * b * c * cos (85,61º/2) / (8,5 + 5,9)

vA = 2,67064

er det rigtigt mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. april 2011 af mathon

korrektion til #10

             A = cos-1(0,564806) = 55,61º

             B = cos-1(0,15481) = 81,09º


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. april 2011 af mathon

                                                    vA ≈ 6,16


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. april 2011 af loouis (Slettet)

Hvordan kan du få det til 6,16?

Jeg får det til -6,21212


Skriv et svar til: Beregn længde af vinkelhalveringslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.