Matematik

Eksponentielle udvikling

29. marts 2009 af heidi1992 (Slettet)

Vi har i en matematik aflevering fået en opgave der lyder som følgende:

Betragt den eksponentielle udvikling, der har grundtal a= 3 og som opfylder at når x= 4 er y = 5

a) Hvad er y når x = 5 ?

og har jeg stiret mig blind på opgaven og er i tvivl om hvilken formel/metode der skal bruges for at regne opgaven, håber at der er nogle der kan hjælpe. 

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af peter lind

Det betyder at y=k*3x. Sæt de givne værdier for x og y ind. Så har du en ligning til bestemmelse af k. Derefter kan di sætte x=5 og deraf finde den nye y-værdi.


Svar #2
29. marts 2009 af heidi1992 (Slettet)

mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Eksponentielle udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.