Kemi

Beregning af aktuel konc. af korr. base

30. marts 2009 af nklj (Slettet)

Hejsa.. JEg sidder med en syrebase reaktion

CH3COOH  +  H2O <---> CH3COO-  +  H3O+

Jeg kender koncentraionen af ethansyre: 0,1 M

JEg kender koncentrationen af H3O+: 1,862 · 10^-3 M

pH = 2,73

skal bruge koncentration af CH3COO-  da jeg skal beregne ioniseringsgrad....

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af mathon

teori:
cs = 0,1 M
pKs(CH3COOH) = 4,75
Ks = 10-pKs = 10-4,75 = 1,77828*10-5
 

                             CH3COOH   +   H2O  <--->  CH3COO-   +   H3O+
koncentrationer           (1-α)cs                            α*cs          α*cs
hvoraf

(α*cs)2/((1-α)cs) = Ks        som reduceres til

csα2 + Ksα - Ks = 0  og 0<α<1

α = (-Ks+√(Ks2+4Ks*cs))/(2cs)
.............
praksis:
 

med TI-89

Define c = 0,1
Define k =1,77828*10^(-5)

solve(c*x^2+k*x-k=0,x)|x>0 and x<1            x = α


Skriv et svar til: Beregning af aktuel konc. af korr. base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.