Matematik

Er blank - en der kan hjælpe?

05. april 2009 af Galningen (Slettet)

Det drejer sig om den vedhægtede opgave forneden..

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du går ind ved x = 80, og op til grafen altså i punktet (80,f(80)). Læg en lineal og tegn en tangent bedst muligt. Aflæs tangentens hældning. Der et så væksthastigheden ved x = 80. Gentag med 160 og 320.

Brug din lineal og find det sted på grafen hvor tangentens hældning er størst, per øjemål. Aflæs hældningen og x. Så har du din væksthastighed og alder.


Svar #2
05. april 2009 af Galningen (Slettet)

altså når jeg tegner tangenten aflæser jeg to punkter fra denne og finder hældningen ud fra en formel? Men hvilken formel?


Svar #3
05. april 2009 af Galningen (Slettet)

Anyone? :-S Føler mig lidt fortabt..


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2009 af kieslich (Slettet)

hældningen finder du med formlen hældning = (y2 - y1)/(x2 - x1)   hvor (x1, y1) og (x2, y2) er de aflæste punkter


Svar #5
05. april 2009 af Galningen (Slettet)

ok tusind tak :-)


Skriv et svar til: Er blank - en der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.