Matematik

Hvilken regression??

15. april 2009 af Anne-SofieSvejgaard (Slettet)

Hej

Jeg har følgende opgave som lyder:

Grafen viser et plot af samhørende værdier af logaritmen til antal træer N og logaritmen til stammens diameter D. Stammens diameter er målt i cm, og målingerne er fra en skov i Malaysia i 1981.
 

b) Opstil en matematisk model for sammenhngen mellem D og N, når det oplyses, at den rette linje på figuren går gennem punkterne (0.86 ; 3.0) og (2.2 ; 0.5)

Mit problem er, at jeg ikke ved hvilken form for regression jeg skal bruge og hvorfor???


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

logaritmen til antal træer er ligefrem proportional med logaritmen til diameteren, dvs.
log(N) = k1*log(D)+k2


Svar #2
15. april 2009 af Anne-SofieSvejgaard (Slettet)

Jeg havde nu bare planer om at lave en regression på min grafregner og jeg har bare brug for at vide hvilken form for regression, altså om det skal være eksponentiel, powerreg osv., og ikke mindst hvorfor det er sådan


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Okay, du skal bruge en lineær regression, for der står noget med den rette linie.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2009 af lallenalle (Slettet)

se #2

du skal ikke lave regression. du skal opstille et matematisk udtryk og bestemme konstanterne udfra dine to punkter.

men det er self en ret linje:

log(N) = k1*log(D)+k2

y = a*x+b


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #4 Hun kan også lave regression :) Det er bare lidt som at skyde duer med kanoner :P


Svar #6
15. april 2009 af Anne-SofieSvejgaard (Slettet)

jamen for søren, det kan da ikke være en lineær når det er en logaritmisk??


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #6 Jo, for der er en lineær sammenhæng mellem dine punkter. Det kan der sagtens være selvom der er taget logaritmen til dem :)


Svar #8
15. april 2009 af Anne-SofieSvejgaard (Slettet)

Er det godt nok rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. april 2009 af lallenalle (Slettet)

#5

sandt :) som jeg også lige nævner :

"men det er self en ret linje:

log(N) = k1*log(D)+k2

y = a*x+b"

så self kan man det, men det er da i den grad at skyde duer med kanoner :D (fedt udtryk :P) og tror ikke det var meningen med opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #9 Det har du ret i, tror bare man skal bruge den "normal" metode: a=Δy/Δx :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. april 2009 af kieslich (Slettet)

Brug altid den hurtigste og sikreste metode: Frem med kanonen, pløk pipfuglene og fat grafregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. april 2009 af lallenalle (Slettet)

hahaha kæft i ryster dem ud af ærmet :D


Skriv et svar til: Hvilken regression??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.