Matematik

Nulpunkter (haster kun lidt) + nem for kendere

22. november 2004 af Marco (Slettet)
f(x) = (x-3)*rod(x)

Jeg skal beregne nulpunkter og angive den fortegn.

Jeg kan godt se, at det skal give 0 v 3, men jeg ved ikke hvordan jeg skal komme frem til det.

Jeg tror måske, at jeg skal sige:
(x-3)*x^0,5 =0

Og så bruge nulreglen...
Men hvordan er det den skal skrives op, når det er x^0,5?

Svar #1
23. november 2004 af Marco (Slettet)

Kom da med et hint - rigtigt eller forkert :]

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2004 af allan_sim

Du har ganske ret:

(x-3)*x^0,5=0
x-3=0 eller x^0,5=0
x=3 eller (x^0,5)^2=0^2
x=3 eller x=0

Skriv et svar til: Nulpunkter (haster kun lidt) + nem for kendere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.