Matematik

alvorligt problem

18. april 2009 af mille123456 (Slettet)

Angiv en forskrift for det andengradspolynomium f, der har rødderne r1 og r2, og hvor parablen går gennem (g,h), når: r1=-2, r2 =-2 og (g,h) = (-1,-1)

(Jeg får sådan en slag af pgaver til min kommende eksamen.. har i mulighed for at vise mig hvordan man løser den og skær den i pap for mig plzzz )


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2009 af eightx2 (Slettet)

Et andengradspolynomium kan vha. faktorisering skrives således:

f(x)=a(x-r1)(x-r2)

Så sætter du dine r1 og r2 ind og kan så finde a ved at indsætte dit punkt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2009 af mathon

grundet dit 2. indlæg med samme indhold

f(x) = y = a*(x-(-2))2           

og

-1 = a (-1-(-2))= a*1

a = -1
dvs

f(x) = (-1)(x-(-2))= -(x+2)2 = -(x2+4x+4)

f(x) = -x2 - 4x - 4


Skriv et svar til: alvorligt problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.