Matematik

Differentier??

19. april 2009 af eliasen (Slettet)

 Nogen der kan differentiere dette 2*x^2+8/x?

og eventuelt sætte det li nul og isolere x?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det kan jeg godt, men det får du ingenting ud af :)


Svar #2
19. april 2009 af eliasen (Slettet)

 hvad mener du?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 At jeg godt kan differentiere dit udtryk og sætte det lig nul for at lose med hensyn til x, men det lærer du ikke noget af.


Svar #4
19. april 2009 af eliasen (Slettet)

 Hvis du ikke er interreseret i at hjælpe hvorfor skriver du så? jeg vil blive glad hvis du kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Jamen jeg vil da gerne hjælpe. Hvis du vil differentiere xn bliver det nxn-1. Og fra potensregler har du, at k/x=kx-1. Til sidst henviser jeg til mit svar #1: www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

du kan difrencerer det i f3 i differentiate ved følgende måde d(2x^2+8/x,x)=4x+8/x^2

hvorefter du sætter den lig med nul i solve i f2 solve(4x+8/x^2=0,x)=-2,33


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. april 2009 af Emu90 (Slettet)

Svaret bliver:

f(x)=(2x^2)+x^-8

f'(x)=4x -8x^-9


Skriv et svar til: Differentier??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.