Matematik

definitions- og værdimængde for lagaritmer

19. april 2009 af Mevsen (Slettet)

Hvilken defintions- og værdimængde har logaritmer og hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2009 af peter lind

Definitionsmangde er positive reelle tal, værdimængde reelle tal.  Hvorfor kræver en gennemgang af definitionen af logaritmer.


Svar #2
19. april 2009 af Mevsen (Slettet)

Jeg har lige gennemgået definitionen af logaritmer for mig selv fordi jeg skal fremlægge om det. Jeg har dog stadig ikke forstået begrundelsen for defintions- og værdimængden. Er det muligt bare at få et par stikord om hvorfor? Så kan jeg nok godt få et overblik over begrundelsen..


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

Alle logaritmefunktioner er proportionale, så vi kan nøjes med at se på en af dem: log(x). Log(x) er den inverse funktion til 10x. 10x har definitionsmængden Dm = R alle reelle tal (vi kan sætte alle tal ind på x's plads), og værdimængden Vm = R+ = alle positive tal (prøv selv at regne efter).  Så 10x går fra R → R+. log(x) er den inverse og må altså gå den anden vej: log(x): R+ → R.  log(x) har så definitionsmængde Dm = R+, og værdimængde Vm = R. 


Svar #4
19. april 2009 af Mevsen (Slettet)

Nårh, okay! Nu tror jeg, jeg forstår. Det var en kæmpe hjælp! Tusind tak for det :)


Skriv et svar til: definitions- og værdimængde for lagaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.