Matematik

gør jeg det her rigtigt?

19. april 2009 af mrsdarcy (Slettet)

 Opgaven lyder: En cirkel har centrum i c(3,-2) og går gennem punktet P(0,2).

Bestem en ligningen for tangenten i punktet P.

Altså jeg ville gøre sådan her:

vektor CP:(0-3,2-(-2))= (-3,4)

tangentligning:

y-(-3)=4(x-(-3))

Er det rigtigt, hvis NEJ, hvordan skal den så løses????!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

linjens ligning a(x-x0) + b(y-y0) = 0, hvor (x0, y0) er et punkt og n =(a b) er normalvektoren. Du har fundet n = CP, så det er bare at sætte ind.


Skriv et svar til: gør jeg det her rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.