Matematik

Enkelt opgave fra A-niveau studenter sygeeksamen 2008 - hjælp søges

20. april 2009 af JSP91 (Slettet)

Funktionen f(x)=b * x^a

f(2)=2 og f(4)=16

bestem tallene a og b..

okay, jeg ved, at jeg skal benytte formlen:

a=log(y2)-log(y1)/log(x2)-log(x1) - jeg indsætter så værdierne, så den kommer til at se således ud:

a = log(16)-log(2)/log(4)-log(2) .. herfra ved jeg ikke hvad jeg skal gøre, da det er uden hjælpemidler..

håber jeg kan få en hjælpende hånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 udnyt at log(x)-log(y)=log(x/y) ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2009 af Emu90 (Slettet)

altså

a=log(16/2)/log(4/2)=

log(8)/log(2)=3


Skriv et svar til: Enkelt opgave fra A-niveau studenter sygeeksamen 2008 - hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.