Matematik

Funktions nulpunkter

20. april 2009 af Quijote (Slettet)

Hej

Jeg skal finde denne funktions nulpunkter:

f(x) = 2 • sin((x-π)/2) + 2 hvor 0 ≤ x ≤ 4π 

(x-pi er tæller og 2 er nævner)

Hvis jeg sætter funktionen lig med 0 ? i mathcad får jeg bare 0.......bør jeg ikke få nogle tal ?

og hvad betyder 0 ≤ x ≤ 4π hvad fortæller det mig om situationen ?

Er det ikke rigtigt at man altid skal sætte en funktion lig med 0 hvis man vil finde dens nulpunkter? Hvordan gør jeg det så evt. vha. mathcad ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af peter lind

Svaret fra mathcad er rigtig idet sin(-π/2)=-1. Der er imidlertid uendelig mange løsninger forsi sinus funktionen er periodisk med perioden 2π, Betingelsen 0 ≤ x ≤ 4π betyder at du skal finde de løsninger, der opfylder betingelserne


Svar #2
20. april 2009 af Quijote (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt. Jeg bliver forvirret der hvor du siger at svaret er 1 men at der på samme tid er uendelig mange løsninger.

Hvordan får jeg løsningerne? Og skal jeg så kun vælge dem der er mellem det interval? Men igen, hvordan finder jeg nulpunkterne?

Sætter stor pris for din hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2009 af peter lind

Der gælder at sin(-π/2)=-1. Funktionen er periodisk så der gælder også at sin(-π/2+2nπ)=-1, hvor n er et helt tal.


Svar #4
20. april 2009 af Quijote (Slettet)

Det forstår jeg desværre ikke særlig meget af :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2009 af peter lind

Du skal løse ligningen 2 • sin((x-π)/2) + 2=0 <->   sin((x-π)/2) =-1 = sin(-π/2+2nπ), hvor n er et helt tal.


Svar #6
21. april 2009 af Quijote (Slettet)

Det er her jeg kommer i tvivl. Kan man ikke bare solve den i mathcad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2009 af peter lind

Jeg kender ikke mathcad; men efter det du skriver kan den åbenbart kun finde en af løsningerne. Jeg tvivler imidlertid på at din lærer vil acceptere at du bare bruger et matematikprogram til at finde løsningerne. Så vidt jeg kan se er opgaven stillet for at du kan lære noget grundlæggende om sinusfunktionen, og det opnår du ikke ved at bruge mathcad.


Skriv et svar til: Funktions nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.