Kemi

hjælp til beregning af densitet..

26. april 2009 af niicki (Slettet)

haløj igen :)

Kan man udfra oplysninger om molarmasse, temperatur og tryk beregne densiteten?

synes ikke rigtig nogle af de formler jeg har virker??

ps. det er stoffet C4H8 der er tale om :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af mathon

p*V = n*R*T

p*V = (m/M)*R*T

p*V*M/(R*T) = (m/V) = d

d = pVM/(RT)


Svar #2
26. april 2009 af niicki (Slettet)

#1

tak for din hjælp men jeg har hverken stofmængde eller volumen så jeg kan ikke helt følge dig :(

tak for din hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2009 af mathon

rettelse

p*M/(R*T) = (m/V) = d

d = pM/(RT)


Svar #4
26. april 2009 af niicki (Slettet)

tak for din hjælp mathon.

dvs. ved P= 1.01atm og M= 56g/mol og T=300k og R= 0,082 (L*atm)/(mol*k) så skal det blive≈ 2.299 g/liter??

Undskyld hvis jeg er lidt langsom, men synes ikke jeg kan mindes der er noget der hedder g/liter??

igen tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2009 af mathon

g/liter anvendes ofte i forbindelse med gasser, da de er så lette

og man derved slipper for "0"-skriveri
ved f. eks. at skrive 0,001293 g/mL
men skriver 1,293 g/L

..........

men det overtræder reglen om "sammenhørende" masse- og volumenenheder!


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2009 af Becky4 (Slettet)


Svar #7
26. april 2009 af niicki (Slettet)

Ok, mange tak for hjælpen

det havde jeg ikke luret selv :)


Skriv et svar til: hjælp til beregning af densitet..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.