Matematik

skæringspunkt mellem plan og linje

26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg sidder med en plan og en linjes parameterfremstilling. hvordan finder man skæringspunktet for dem?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af peter lind

Sæt koordinaterne for linien ind i ligningen for planen. Det giver en ligning i parameteren, som kan løses


Svar #2
26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

det forstår jeg ikke. planens ligning er 5x + y -3z= 9

min parameterfremstilling er
x= 10+3t
y= 16+4t
z= 3+1t

skal jeg indsætte (10,16,3) i planens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2009 af peter lind

Nej. Du skal erstatte x i planens ligning med 10+3t. Tilsvarende for de andre koordinater.


Svar #4
26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg har løst den og får resultatet til at blive t = -3.

hvordan finder jeg det andet koordinat?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2009 af mathon

indsæt t = -3

i

x = 10+3t
y = 16+4t
z = 3+1t


Svar #6
26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

Jeg tror jeg er med. Resultatet for x,y,z bliver tre punkter (da det er i planen), og dette er skæringspunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2009 af mathon


(x,y,z) bliver tre koordinater (da det er i rummet) → med skæringspunktet S(1,4,0)


Skriv et svar til: skæringspunkt mellem plan og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.