Matematik

finde højden..

27. april 2009 af signeth (Slettet)

hej alle.

jeg kan ikke finde ud af denne her.

Rumfang af pyramidestub: 1/3 · h · (G+g+√G·g)

en pyramidestub med rumfanget 116 cm3, G= 36 cm2 og g= 16 cm2 . hvad er højden ?

skal jeg ikke lave en ligning?

/signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af NejTilSvampe

 116 = (1/3)*h*(36+16+√(36*16))  løs ligningen for h.


Svar #2
27. april 2009 af signeth (Slettet)

jeg har desværre ikke lært at løse sån en ligning med to parenteser? :/

kan du ikke hjælpe lidt mere


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2009 af FilipFætter (Slettet)

Der er ikke så meget i det egentlig, der er intet hokus pokus over "2" parenteser ;P

116cm3 = 1/3h (36cm2+16cm2+√(36cm2*16cm2)

116cm3 = 1/3h (52cm2 + (4*6) 24cm2)

116cm3 = 1/3h (76cm2)

116cm3/76cm2 = 1/3h*76cm2/76cm2

1,52cm (sådan ca ;P) = 1/3 h

1,526cm*3 = 1/3h*3

4,578cm = h -- Så er du i hvert fald meget tæt på ;P

Hvis du sætter den ind i formel;

1,526cm (36+16+√(36*16) < Hvilket var 76 = 115,976cm


Svar #4
29. april 2009 af signeth (Slettet)

tak skal du have:D


Skriv et svar til: finde højden..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.