Matematik

potens funktion

27. april 2009 af jensha6 (Slettet)

efter man har sat en sæt af punkter x og y ind i dobbeltlogaritmisk papir, kommer spørgsmålet hvor man skal redegøre for at y er en potensfunktion for x.

nogen der kan forklare ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af mathon

hvis
funktionen er lineær i et dobbeltlogaritmisk  koordinatsystem
er
funktionen en potensiel funktion
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Hvis punkterne tilnærmelsesvis ligger på en ret linje på dobbeltlog papir så er y en potensfunktion af x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2009 af mathon

hvis

y = b*xa

log(y) = log(b*xa)

log(y) = a*log(x) + log(b)               som undertiden skrives

Y = a*X + B                                 hvor stort bogstav er lig med log til det tilsvarende lille bogstav

som er et lineært udtryk


Svar #4
28. april 2009 af jensha6 (Slettet)

okay, tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.