Matematik

Har brug for hjælp!

28. april 2009 af 1socom (Slettet)

Her er en opgave som jeg har liiiiidt svært ved at komme igang med..

Skal bruge ligningen:

y=21,4*x^0,631

Hvor x er træets diameter 1,5m over jorden, og y er træets højde (i meter)

Et bestemt træs diameter er over en periode vokset med 40%.

Hvor mange procent højere er dette træ blevet?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af Den imaginære enhed (Slettet)

Du skal benytte reglen for potens vækst.

Hvis x har en relativ tilvækst på k så har f(x) en relativ tilvækst på k^a.

Vi kan sige at x har en relativ tilvækst på 40 %, hvilket svarer til at den bliver ganget med 1,4.

Tilvæksten for f(x) vil så svarer til at blive ganget med 1,4^0,631 = 1,24

Træet er altså blevet 24% større


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2009 af mathon

yo = 21,4*xo0,631

y = 21,4*(1,4*xo)0,631

y = 1,40,631 *(21,4*xo0,631)

y = 1,40,631*yo

(y/yo) = (1,40,631/1)

(y-yo)/yo = (1,40,631 - 1)

(Δy/yo)*100% = (1,40,631 - 1)*100%


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

(A) Først regner du 21,4*1,5^0,631 = træets højde

(B) og så finder du ud af hvad 40 % af 1,5 er..

(C)Derefter indsætter du resultatet fra B ind på x'ets plads i y=21,4*x^0,631

Så tager du resultatet fra C og minuser med resultatet fra A

Det tal dividerer du så med resultatet fra og ganger med 100

Vupti :D


Skriv et svar til: Har brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.