Kemi

Sammenhæng mellem pks og pkb

29. april 2009 af white-rabbit (Slettet)

Jeg er igang med en rapport, hvor jeg skal finde pH-værdien i ækvivalenspunktet i en svag syre.

Jeg har fået oplyst flg. formel: pH=14 - ½ * (pkb-logcb)

Mit spørgsmål er.....hvordan finder man frem til pkb og cb??

Er der en måde at regne frem og tilbage fra pks til pkb og ctil cb?

Jeg har regnet pks til at være 4,4 og cs er 0,09


Svar #1
29. april 2009 af white-rabbit (Slettet)

Okay.... Jeg kan slå pkb op i en databog..

Men hvad med cb, altså basekoncentrationen? Er den lig med syrekoncentrationen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2009 af Gate2 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2009 af mathon

for
et korresponderende syre/base-par i fortyndet vandig opløsning
ved
25 Co

pKs + pKb = 14

Ks*Kb = 10-14

pH + pOH = 14

og
når der foreligger en pufferpløsning

pH = pKs + log(cb/cs) hvoraf

cb/cs = 10pH-pKs


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2009 af Darwin (Slettet)

pH = 14 - ½·(pKb - log(cb))⇔ pH = ½·(pKs - log(cs))

Sammenhængen mellem pKs for en syre og pKb for dens korresponderende base er pKs + pKb = 14 ved 25 ºC.


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem pks og pkb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.