Matematik

planer

29. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

i et koordinatsystem i rummet er der givet et punkt A(2,-2,1) og en linje l med parameterfremstillingen

x = 1 + t (-2)

y = 1 + t * 1

z = 1 + t * 5

på linjen l ligger et punkt P, som opfylder, at OP(streg over OA)  er ortagonal med OA(streg over OA)

a) Bestem koordinatsættet til P, og beregn arealet af trekant OAP


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2009 af peter lind

OP=(1-2t,1+t,1+5t). OP ortogonal på OA <-> OP·OA=0


Skriv et svar til: planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.