Matematik

Hjælp til matematik aflevering!

04. maj 2009 af xmaze (Slettet)

Hello,, jeg har en matematik aflevering for til imorgen, og jeg er kørt helt fast i et par opgaver, og håber rigtig meget at der er nogle af jer der kan hjælpe! Jeg har brug for hjælp til udregninger, og forklaringer på udregninger. Jeg har virkelig brug for hjælp til det her, så på forhånd tak til de der vil hjælpe mig!

2.1- Indlandsisen på Grønland har et rumfang på ca. 2,7 mio. km3

(Dk's areal er i opgaven 43000 km3)

Hvis Danmark bliver dækket af isen fra Grønland, hvor høj bliver isen så?

2.2- Massefylden for is er 0,9g/cm3. Hvis isen smelter bliver en kubikcentimeter is derfor til 0,9 liter vand.

Hvor mange liter vand kan indlandsisen blive til, hvis den smelter?

2.6-Indlandsisen er 3231 m høj på sit højeste punkt. Dk's højeste punk er 171 m højt, ved Ejer Bavnehøj.

Vis med en tegning forholdet mellem indlandsisen og Ejer Bavnehøj.

(Hvordan skal denne tegning se ud?)

_______________________________________________________________________

 Isfjorden er 50 km lang og Ilulisat Isbræ kælver hvert døgn 70 mio. tons is ud i fjorden. Isbjergene har en massefylde på 0,9g/cm3. Det betyder, at 9/10 af isbjerget ligger under vandoverfladen.

3.2: Beregn rumfanget af den is, der "produceres hver dag af isfjorden. (de 70 ton der smides i fjorden)

-Hvordan?

3.3: Tegn en skitse af og sæt mål på en kasse, der er en meter høj og kan rumme isen fra en dags isproduktion fra isfjorden.

(Dette spørgsmål forstår jeg overhovedet ikke)

3.4: Tegn en skifte af og sæt mål på en kasse, der er en meter høj og kan rumme SMELTEVANDET fra en dags isproduktion frs isfjorden.

(Igen er jeg helt lost)

__________________________________________________________________________


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af mathon

2.1
V = h*G

hDanmark = V/G = (2,7*106 km3)/(43*103 km2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2009 af ping317 (Slettet)

2.1. - her går jeg udfra du mener dk´s areal er kvartrat meter, ikke kubikmeter. Der dividere du simpelthen

2700000/43000 skulle jeg mene.

i 2.2 kunne du skrive at indlandsisens størelse ikke er opgivet ;) - men her menes nok indlandsisen på grønland. den gir sig selv, om skriv 2700000 til cm3 - husk at der er større forskel mellem km3 og cm3 end km og cm - og så dividere du med 10 og ganger med 9.

tegningen ved jeg sku ikke hvordan skulle se ud - er sku ikke så kreativ. Jeg kan dog se at isen skal være næsten 19 gange højere ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af ping317 (Slettet)

lyt til mathon ;) han ved bedst...


Svar #4
04. maj 2009 af xmaze (Slettet)

#2
 

 Her har jeg så brug for at vide hvordan jeg omregner km3 til cm3, da det er dét jeg har haft problemer med (hvilket jeg nok burde have nævnt)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2009 af ping317 (Slettet)

eller... det er vel sådanset det samme vi har gjort ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2009 af ping317 (Slettet)

han du ikke de der små a5 hæfter... dem står det bag på ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2009 af ping317 (Slettet)

3.2 - du tager vel har du opgivet massefylde på 0,9g/cm3

så omskriver du far ton til cm - et meget stort tal og ganger det med 0.9 og så har du hvor meget det vejer i gram - tror jeg


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2009 af ping317 (Slettet)

Her skal du brug resultatet fra den forrige - skriv det om til større endheder for at gøre det mere overskueligt - og så skal du bare lave en kasse der kan rumme det. Det kan du gøre ved at tage den 3 rod af det


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2009 af mathon

0,9 g/cm3 =  0,9 g/mL = 0,9 kg/L = 900 kg/m3 = 0,9 ton/m3 = 9*108 ton/km3 =
900 Mton/km3

.......

1 Mton = 1 megaton

..............

1 km3 = 1*(km)3 = 1*(103 m)3 = 109 m3 = 109*(103 L) = 109+3 L = 1012 L


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2009 af ping317 (Slettet)

3.2 har jeg skrevet forkert... a. du skal self omskrive fra ton til gram b, du skal ikke gange det med 0.9 du skal dividere med 9 og gange med 10


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. maj 2009 af ping317 (Slettet)

3.4 burte du kunne forstå når du har lavet den opgave jeg lige har beskrevet - mathon gidder du tage et kig mere på mit indlæg ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. maj 2009 af mathon

3.4
rumfanget af 70 mio. ton = (70*109 kg)/(0,9 kg/L) ≈ 7,78*1010 L = 77,8*109 L =
77,8 mia. L


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. maj 2009 af mathon

Vsmeltevand0,9*Vis

Vindlandsis = (2,7*106 km3) = 2,7*106*(1012 L) = 2,7*1018 L


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. december 2013 af EmilyDaae (Slettet)

Er der et sted på nettet man kan finde opgavesættet?:)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik aflevering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.