Kemi

Formelle koncentration

06. maj 2009 af elissa92

Jeg ville blive meget glad hvis jeg kunne få hjælp  :)

Beregn den formelle koncentration af en 3,5 masse% svovlsyre-opløsning, der har densiteten 1,022g/mL.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af mathon

cformel = (p/100)*(d/M)

hvor
d er densiteten i g/L
..........

egentlig

n = m/M = (p/100)*V*d/M

c = n/V = ((p/100)*V*d/M)/V = (p/100)*(d/M)



Skriv et svar til: Formelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.