Matematik

HJÆLP - diff. lign

09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

Hej

Jeg har følgende opgave:

L (målt i cm)   t (målt i år)

dL / dt = 0,619 * e-0,22*t * L 

a) bestem en forskrift for L(t) 

b) bestem vha. modellen længden af en 16 år havkat og 

    bestem hvor gammel en havkat ernår den er 40 cm lang. 

Kan det passe, at jeg i a skal deSolve dL / dt i tiinteractive ? Hvis ja, gider min ikke.

Plz en eller anden hjælp mig :s 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af peter lind

Det er korrekt at du skal løse den i tiinteractive eller lignende; men den pågældende differentialligning har ikke nogen løsning, der kan udtrykkes ved de kendte funktioner, så den differentialligning er sandsynligvis forkert


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af Jessica1

den første er desolve ja. Har du skrevet:

desolve(L'=0.619*e^(-0.22*t)*L and L(10)=72,t,L)

Husk prikker og ikke kommaer ved decimaler..

og kommaer til sidste


Svar #3
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 ja det har jeg skrevet men den siger INPUT ERROR: Syntax

den vil gerne på lommeregneren 

 - #1: hvad mener du med dif. lign ikke har en løsning ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2009 af Jessica1

prøv se dette .. Der har jeg lavet den


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af peter lind

Jeg har ikke sagt at den ikke har en løsning. Det har den; men den kan ikke udtrykkes med kendte funktioner som eksponentilfunktionen elelr logaritmefunktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2009 af Jessica1

kan desværre ikk uploade det . ved ik hvilken type fil det skal være .. :/


Svar #7
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 æv # 6 er nemlig ret lost. 

Har du lavet den på tiinteractive ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

dL / dt = 0,619 * e^(-0,22*t) * L

desolve(y´=0,619 * e^(-0,22*x* )*y,x,y)

y = C*(0,059986)^(0,802519)^x


Svar #9
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

hvorfor vil den ikke ? Kan I andre på tiinteractive ? 


Svar #10
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 # 8: hvor kommer C fra ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

husker du at skrive y´  og bruge y istedet og L og x istedet for t

og hsuker du at e ikke skal opløftes i L osv ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

#10

det er konstanten som du skal bestemme udfra det punkt du har fået opgivet så du får den specikke løsning der går netop det punkt :)


Svar #13
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 ja husker det hele. 

Og er konstanten en du selv putter i ? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

nej den giver lommeregneren mig også :)

fatter ikke den driller :/

har selv lavet opgaven til en terminsprøve engang så kender den kun alt for godt :=)


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

på min virker:  desolve(y ' = 0.619*e^(-0.22*x)*y and y(10)=72,x,y)   husk brug kun x og y'ere
 


Svar #16
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 Ok, mange tak for hjælpen. Det virker nu. 


Skriv et svar til: HJÆLP - diff. lign

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.