Matematik

hurtig spørgsmål. tangenten

10. maj 2009 af Fremder (Slettet)

hej, jeg er blevet forriveret igen igen ;S så håber der er nogen her der vil hjælpe .

opgaven siger:;

bestem uden hjælpemidler en ligning for tangenten til grafen for f(x) i pinktet P:

f(x)=2x2-5           P(2,3)

Jeg ved jeg skal første f `(x) altså:

f `(x): 2x ? passer det?

f ´(2)= 2x= 2*2=4

f(2)= 2x2-5 = 2*2-5=11

NU kan jeg ikk går videre ? :S:S  pleas hjælp hr eksamen imorgen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

f '(x) = 2·2x = 4x og dermed f '(2) = 8.

Indsæt derefter i tangentens ligning, den står i din bog og/eller formelsamling.


Svar #2
10. maj 2009 af Fremder (Slettet)

Ok. det har jeg lavet nu. altså:

tangentens ligning er :

f´(x0)*(x-x0)+f(x0) dvs.

y= 4x*(2-3)+ 8  . passer det ? og er det svaret? :S


Svar #3
10. maj 2009 af Fremder (Slettet)

jeg har fundet ud af det selv.

y=8*(x-2)+3

dvs. y= 8x-13 ;D

1000 tak for hjælpen ;D


Skriv et svar til: hurtig spørgsmål. tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.