Matematik

Potens igen.

10. maj 2009 af Ulver (Slettet)

Hej igen. Nu har jeg siddet og rodet lidt med de formler, og resultatet virker forkert?
Hele opgave:

Opgave 44.14 (side 136)
Grafen for en potensudvikling går gennem punkterne (0.25, 0.3125) og (4, 320).
Bestem ligningen for potensudvikling.
Find y når x er 10.
Find x når y er 100.
Hvor mange procent vokser y når x vokser med 10%?
Hvor mange procent skal x vokse for at y vokser med 90%?

Forskrift: y=b*xa

Ligninger:
0,3125=b*0,25a
320=b*4a

For at finde a og b:
A=log(Y2)-log(Y1)/log(X2)-log(X1)
B=Y1/X1a

A=log(320)-log(0,3125)/log(4)-log(0,25)=3,9462
B=0,3125/0,253,9462=74,25

Find y når x er 10: 74,25*103,9462=655988,85  forkert?

Find x når y er 100: 100=74,25*x3,9462

For at finde x: α√y/b=x

3,9462√100/74,25=
 

Hvordan regner jeg det sidste stykke, når min lommeregner tilsyneladende ikke har den funktion? (At kunne opløfte før kvadratroden.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=268646


Skriv et svar til: Potens igen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.