Matematik

Skriftlig Matematik Eksamen 2009 - STX

11. maj 2009 af PedeV (Slettet)

Hejsa.

Er der nogen som kan fortælle svaret i opgaverne 14 og 15 og fremgangsmåden?

mvh.


Svar #1
11. maj 2009 af PedeV (Slettet)

Det er vel at mærke for A-niveau matematik holdene jeg snakker. :-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. maj 2009 af larslarsen05 (Slettet)

Opg 14.

a) brug pythagoras til at finde afstanden.

b) du får to ligninger for de to afstande, gang hver med hhv. 50 og 60 mio kr.

b2)bestem x så prisen bliver mindst.

adder de to funktioner fra opg. b og differentier.

sæt den differentieret funktion lig nul og isoler x


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. maj 2009 af larslarsen05 (Slettet)

opg. 15 er  noget med at man skal forklare (tror jeg) at k bestemmer hvor højt/lavt toppunkterne for funktionen er og derfor vil arealet aldrig ændres, fordi hvis toppunktet er lavt vil den være til svarende højere på den andet toppunkt.


Brugbart svar (3)

Svar #4
11. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

opg 15:

f(x) = g(x) (=)

x = -√k V x=0 V x=√k

lav de to integraler og indse at begge vil få præcis sammen resultat - uanset k.

har ikke regnet 14 endnu :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. maj 2009 af LarsA (Slettet)

OPG. 15

Lallenalle, hvorfor + - √k ?

f(X)= -x^3+x^2+kx+3

g(x)= x^2+3

Jeg har svaret: Da de begge skærer y-aksen i 3, og er "symetriske" i y-aksen.. og k kun ændrer størrelsen af f(x). ændrer den størrelsen ligemeget på begge sider af y-aksen. Så areal vil være det samme.


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

-x^3+x^2+kx+3= x^2+3 (=)

-x^3+kx = 0 (=)

x(-x^2+k)=0

heraf fås

x=0 V x = -√k V x = √k

ved at lave integralerne fra hhv. -√k til 0 og fra 0 til √k

ser man at begge integraler altid vil få samme værdi :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
11. maj 2009 af Lubas (Slettet)

Men det argument holder ikke helt, når g(x) er et andengradspolynomium, gør det? Jeg var selv meget i tvivl til eksamen. Hvis du tegner graferne og ændrer lidt på k, vil du se at de to arealer ikke har helt samme form.


Brugbart svar (2)

Svar #8
11. maj 2009 af pamhede (Slettet)

hvad har i fået i opg 12-13??


Brugbart svar (2)

Svar #9
11. maj 2009 af LarsA (Slettet)

Opg 14:

kvadratet(40^2+x^2)=længden af AP

kvadratet(33^2+(46-x)^2)=længden af PB

kvadratet(40^2+x^2)*50+kvadratet(33^2+(46-x)^2)*60=prisen i mio. kr.  når x er kilometer.

differencer dette her: kvadratet(40^2+x^2)*50+kvadratet(33^2+(46-x)^2)*60

sæt det 0. find x

solve(0=d(√(40^2+x^2)*50+√(33^2+(46-x)^2),x),x)

Da jeg brugte min solve på lommeregneren TI-89 , med denne funktion gik den kold, den stod i 10 min...unden der skete noget.

Men det skulle gerne give

28,03 hvis jeg har regnet rigtigt

Mvh Lars


Brugbart svar (2)

Svar #10
11. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

sidder også med den...min ville ikke solve, hvad gjorde i til eksamen så ?

sku da en underlig opgave at stille når lommeregneren løber ind i så store problemer


Brugbart svar (2)

Svar #11
11. maj 2009 af Muffin1990 (Slettet)

Opgave 14

Jeg opstillede samme funktion som beskrevet i #9 og indtegnede dens graf.

Fandt minimum til x = 28,03


Brugbart svar (2)

Svar #12
11. maj 2009 af LarsA (Slettet)

Jeg brugte Table, og "gættede" mig frem til en værdi..

Eller som en anden gjorde, brugte GRAPH og min. funktionen


Brugbart svar (2)

Svar #13
11. maj 2009 af LarsA (Slettet)

opg. 16.

fik jeg til 19,5021


Brugbart svar (2)

Svar #14
11. maj 2009 af Muffin1990 (Slettet)

er godt nok slet ikke sikker men mine resultater i opg 12 og 13 er:

Opg 12

væksthastighed til t=0 : 6,175 individer pr. døgn

væksthastigheder = 31 : t = 19,3 og t = 26,0

Opg 13

O = 2h + 2r + pi*r

A = 1/2 * pi * r^2 + (16 - 2r - pi*r)/2 * 2r                 (nåede ikke at reducere)


Brugbart svar (3)

Svar #15
11. maj 2009 af SicaCs (Slettet)

Hvordan fandt man røringspunktet mellem plan og kugle i opgave 6 c?


Svar #16
11. maj 2009 af PedeV (Slettet)

Hvad fik I så i den allersidste opgave??

Jeg har fået det til 99,9 men jeg er ret sikkert på at dette IKKE er det rigtige resultat. Jeg har benyttet Derive 6 til at løse ligningen y'=0.03(100-y) med hensyn til f(0)=10...

Hvordan har I løst den sidste opgave?


Brugbart svar (2)

Svar #17
11. maj 2009 af jepp1227 (Slettet)

Opg 16 fik jeg til 91 komma et eller andet?..

Ellers er jeg enig med jeres reultater i 14 og 15. Mvh Jeppe


Brugbart svar (2)

Svar #18
11. maj 2009 af sofiemie18 (Slettet)

 Er det helt forkert, at man gør rede for at de to arealer er ens, ved at vise det med en sætning, som beviser, at arealet er uafhængigt af k?


Svar #19
11. maj 2009 af PedeV (Slettet)

Jeg kan godt prøve at uploade min opgave hvis der er nogen som har mod på at kigge den igennem og rette fejl????


Brugbart svar (1)

Svar #20
11. maj 2009 af LarsA (Slettet)

OPG 13

a) 2*h+2*r+r*π

b) 16=2*h+2*r+r*π ⇔(16-2*r-r*π)/2=h

Areal= h*2*r+0,5*π*r^2

Areal= ((16-2*r-r*π)/2)*2*r+π*r^2*0,5


Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste

Der er 108 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.