Kemi

formel

12. maj 2009 af Saraoa (Slettet)

Hvilken formel bruges til at udregne koncentrationen af oxonium i en opløsning, når man kender pH?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2009 af annaelisabeth (Slettet)

pH = -log[H3O+]

dvs er pH = 7 vil der være 10-7 mol/L i opløsningen.


Svar #2
12. maj 2009 af Saraoa (Slettet)

 tak for det :o) du kunne tilfældigvis heller ikke svare på dette spørgsmål vel?:

- Hvad sker der med saltopløsningen ammoniumchlorid, NH4Cl(s), når stoffet opløses i vand? (hint: hvilke ioner vil nu være i opløsningen)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2009 af mathon

[H3O+] = 10-pH

.............

NH4+  +  H2O  <--->  NH3  +  H3O+


Skriv et svar til: formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.