Matematik

NEMT SPØRGSMÅL.. Tror jeg? (:

15. maj 2009 af Amanda12 (Slettet)

Hej.

Jeg checker ofte min løn passer osv.

Men min lønseddel er timmerne angivet i Enheder. Hvilket betyder at eks: der kan givet 4,75 enheder i tillæg.

Hvordan omregner jeg Timer til enheder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2009 af peligro (Slettet)

Hvordan mener du det?


Svar #2
15. maj 2009 af Amanda12 (Slettet)

Det jeg mener er min løn seddel ikke angivet hvor mange timer jeg har arbejdet.

Den angivet det istedet i Enheder.

En enhed kan gå over 0,60.

Da der kun er 60 minutter på en time.

Derfor kan det eks gives 4,75 enheder i tillæg.

Hvordan omregner jeg dette til enheder/eller omvendt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. maj 2009 af peligro (Slettet)

Det ved jeg desværre ikke


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Det bliver du nød til at spørge din arbejdsgiver om, vi andre kan kun gætte


Svar #5
15. maj 2009 af Amanda12 (Slettet)

Ja, kan jeg godt se nu.

Finder lige ud af det idag lidt senere (:.

Tråd lukket


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. maj 2009 af MarkH83 (Slettet)

Det er rimeligt tilforladeligt..

1 [time] = 60 [min]

0,5 [time] = 0,5*60 [min] = 30 [min]

0,75 [time] = 0,75*60 [min] = 45 [min]

osv

Altså er

4,75 [time] = 4,75 * 60 [min] = 285 [min] = 4 [timer] 45 [min]

Det er en ganske standard måde at beregne timer på en lønseddel på og der er absolut intet gætværk i det.. Grunden til at man bruger denne metode er at det er meget nemmere for en computer at bruge disse, da den ikke benytter den blanding af tal-systemer som klokken bruger.. Desuden er det meget nemmere for dig, når du skal tjekke din løn.. 4,75 timer giver 4,75 gange din timeløn i grundløn..


Svar #7
15. maj 2009 af Amanda12 (Slettet)

Hvad hedder formlen så hvis jeg skal lave den på exel?

Eksempel.

Jeg har 5 timer og 45 minutter.

Formel til enheder?


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. maj 2009 af MarkH83 (Slettet)

Er ikke helt sikker på at jeg forstår hvad du spørger efter..

Men hvis jeg har forstået dig ret:

[Fra lønsedlen]

a1:

4,75

[timer]

b1:

=afrund.gulv(a1;1)

[minutter]

c1:

=60*(a1-b1)

Men du kan bare bruge de 4,75 i excel og gange med din timeløn.. Så får du det du har indtjent (før skat osv)


Svar #9
15. maj 2009 af Amanda12 (Slettet)

Nej jeg mener.

Eksempel (Abstrakt).

Dag        Start slut         Antal timer

Mandag  16:00 - 17:00            1

Tirsdag 16:15 - 20:15              4

I alt i timer                            5

I alt i enheder                       ???


Svar #10
15. maj 2009 af Amanda12 (Slettet)

Jeg vil bare gerne have en formel/eller afvide hvordan jeg regner Timer til enheder.

Da jeg gerne vil checke mit skema passer med lønnen.


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. maj 2009 af MarkH83 (Slettet)

Du blander stadig tingene sammen.. Der er for så vidt ingen forskel på timer og enheder, 1 time = 1 enhed.. 1,5 time betyder 1 time + 0,5 time.. Altså 1 time og 30 min..

Så når du i dit eksempel har 5 timer i alt, så har du også 5 enheder (timer)..

Hvis du havde haft 5 timer og 15 min, så ville du have haft 5,25 enheder (timer)..

For at omregne fra minuter til enheder (timer), kan du tage de f.eks. 15 min og gange med 1/60 [time/min]


Brugbart svar (1)

Svar #12
15. maj 2009 af MN-P (Slettet)


MarkH83 gætter åbenbart på at 1 enhed er det samme som en time.

tid opgives ofte som timer og minutter hvis Mark har gættet rigtigt, omregnes timer og minutter til timer angivet som decimalbrøk og kaldes nu enhedder.

Dette kan godt være rigtigt, men spørg din arbejdsgiver, så er du sikker på om det passer.

Passer det kan du omskrive på følgende måde:

T timer og M minutter =(T+ M/60) enhedder

E enhedder = E (helt tal, timer) + Rest*60/100 minutter

Rest er det der står efter kommaet i antallet af enhedderne


 


Brugbart svar (1)

Svar #13
16. maj 2009 af MarkH83 (Slettet)

@ MN-P..

Det er ikke et gæt!! Det er ganske standard at skrive det i "enheder".. Det er nu helt misforstået at kalde det for "enheder" da det er timer.. Der er intet mystiskt over dem.. Stort set alle timelønnede har en kolonne der hedder "enheder" på deres lønsedler (andre steder står der f.eks. "antal").. Herunder står bl.a. antal timer (i 4,75 form).. Prøv at kig på din egen lønseddel..

eksempler:
http://www.multidata.dk/media(1322,1030)/tilbagefoert-loenseddel.gif
http://www.multidata.dk/media(1314,1030)/6loenseddel.gif
http://www.multidata.dk/media(1816,1030)/Simuleret_loenseddel.jpg


Skriv et svar til: NEMT SPØRGSMÅL.. Tror jeg? (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.