Matematik

at diferencere via håndkræft?

18. maj 2009 af morell18 (Slettet)

hej er blevet lidt for dus med min lommeregner så har glemt lidt hvordan man efekst vil kunne diferencere en eksponentiel funktion via håndkræft feks  f(x)= 3*1,05x

hvordan kan jeg finde f''(x).

kan se min lommeregner vil bruge ln, men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Såvidt jeg ved er (a^x)' = x*ln(a) + x. Såvidt jeg husker. Ellers slå op på

www.k-jerslev.dk/docs/gymnasieformler.pdf

Det er vist en af de regler, der bare skal læres udenad.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

#1 Og en af dem som du ikke kan :P (ax)'=ln(a)ax


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Pis. :P


Svar #4
18. maj 2009 af morell18 (Slettet)

ganges b så ikke bare på (ax)´ ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2009 af NejTilSvampe

 jo b er bare en konstant så det skulle gerne bare være b*(a^x)'


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja hvis b=ln(a)


Skriv et svar til: at diferencere via håndkræft?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.