Fysik

Opvarmning af olie = tid???

19. maj 2009 af Lessel (Slettet)

Hej. Jeg har et projekt i skolen, hvor jeg skal beregne hvor lang tid det vil tage at opvarme rapsolie til 150 grader.

Jeg har noget rapsolie med en start temperatur på 15 grader, den specifikke varmekapacitet for dette er 2400 J/kg*K. Det bliver opvarmet af noget kobber der er 600 grader.

Hvor lang tid vil det tage for olien at nå en temperatur på 150 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du flere oplysninger?


Svar #2
19. maj 2009 af Lessel (Slettet)

Kobberrøret er 434,75 cm langt, og har en ydre diameter på 8 og indre på 6 mm.

Dermed har det en vægt på 0,8565 kg.

C.kobber = 385 j/kg*C

Kobber røret vil være 600 grader varmt. Det har en densitet på 8,96 g/cm3 og rapsolien er på 0,917 :P

Håber virkelig du kan hjælpe mig.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Hvor hurtigt løber rapsolien gennem røret?


Svar #4
02. juni 2009 af Lessel (Slettet)

det er det jeg vil finde ud af.. hvor meget tryk jeg skal sætte på. Men jeg kan sgu ikke finde ud af det.  


Skriv et svar til: Opvarmning af olie = tid???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.