Fysik
Hjælp søges
03. december 2004 af
Monty33 (Slettet)
Det ville være for fedt hvis nogen kunne hjælpe mig med denne opgave. '
Et legeme vejer 11 kg og fylder 10 L (beregn så følgende)
a) Legemets massefylde.
b) beregn opdriften på legemet
C) brug Newtons 3 lov. til at beregne den resulterende kraft på legemet
På forhånd tak
Et legeme vejer 11 kg og fylder 10 L (beregn så følgende)
a) Legemets massefylde.
b) beregn opdriften på legemet
C) brug Newtons 3 lov. til at beregne den resulterende kraft på legemet
På forhånd tak
Svar #1
03. december 2004 af Epsilon (Slettet)
Her er et par kommentarer:
a) Massefylde ('rho') = masse/volumen
Indsæt størrelserne i SI-enheder.
b) Opdriften på legemet er tyngden af det fortrængte volumen af det medium, som legemet bevæger sig i;
F = 'rho(medium)'*V*g
c) Pas på! Newtons 2. og 3.lov siger følgende
2.lov (kraftloven): Den resulterende kraft på et legeme med massen m er vektorsummen af de ydre kræfter, som virker på legemet.
3.lov (aktion-reaktion): To legemer med masserne m og M virker på hinanden med lige store og modsat rettede kræfter.
Det er Newtons 2.lov, der er relevant i opgaven - ikke 3.lov. Jeg går ud fra, at de ydre kræfter på legemet er gravitationen (tyngdekraften) og opdriften - og disse er MODSAT rettede!
//Singularity
a) Massefylde ('rho') = masse/volumen
Indsæt størrelserne i SI-enheder.
b) Opdriften på legemet er tyngden af det fortrængte volumen af det medium, som legemet bevæger sig i;
F = 'rho(medium)'*V*g
c) Pas på! Newtons 2. og 3.lov siger følgende
2.lov (kraftloven): Den resulterende kraft på et legeme med massen m er vektorsummen af de ydre kræfter, som virker på legemet.
3.lov (aktion-reaktion): To legemer med masserne m og M virker på hinanden med lige store og modsat rettede kræfter.
Det er Newtons 2.lov, der er relevant i opgaven - ikke 3.lov. Jeg går ud fra, at de ydre kræfter på legemet er gravitationen (tyngdekraften) og opdriften - og disse er MODSAT rettede!
//Singularity
Skriv et svar til: Hjælp søges
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
