Kemi

Ligevægtskonstant via. vant hoffs - eksamen imorgen tidligt:(

25. maj 2009 af strangers

Hejsa

Jeg arbejder med følgende opgave:

C4H4S (g) + 3 H2 (g) = C4H8 (g) + H2S (g)

Så skal jeg bevise, at ligevægtskonstanten er 1,02 bar-2 ved 275 grader.

Jeg har gjort følgende:

*Først fundet entalpien=-109,79kj/mol

*Dernæsrt fundet entropien=-200,17j/(mol*K)

Så har jeg bare smidt det hele ind i vant hoffs ligning, hvorved jeg får:

3.65734e-11

Dette passer jo ikke helt. Hvad har jeg mon gjort galt? Håber VIRKELIG på hjælp da jeg skal eksamineres imorgen

mvh Jansik
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2009 af desert_eye (Slettet)

lnK=-(ΔH/R)*(1/T)+(ΔS/R)

lnk=(13211,8K)*(1/548,15 K) - (24,09 j/(mol*k))=0,0147

k=e0,0147 =1,015 bar-2

enhed for k = (Bar * Bar)/(Bar *Bar3)= 1/Bar2 =Bar-2


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2009 af desert_eye (Slettet)

Du laver den dummeste fejl som alle laver, tro mig den dummeste!!

Når du indsætter ΔH i van't hoffs ligning så husk enheden er kJ/mol <-- skal omregnes til J/mol så det passer med det andet :)


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant via. vant hoffs - eksamen imorgen tidligt:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.