Matematik

Eksamen i morgen, simpelt spørgsmål

28. maj 2009 af askebisgaard (Slettet)

Hej, jeg skal til skriftlig matematik eksamen i morgen og har et lille problem.

For at stille det simpelt op er problemet en brøkregel.

(a/b) + (a/c)

a=?

Er dette umuligt?

Hvis det er tilfældet så vil jeg gerne høre andre forslag til hvordan man kommer fra

m_1 * d_1 = m_2 * d_2
d_1 = x_T - x_1
d_2 = x_2 - x_T

til

x_T = (m_1 * x_1 + m_2 * x_2) / (m_1 + m_2)

Her er hvad jeg har indtil videre:

http://i39.tinypic.com/242v968.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2009 af sHastrup (Slettet)

Til dit første spørgsmål vedrørende a= : Du kan ikke sige at a er 'lig med' noget, eftersom du ikke har et lighedstegn.


Svar #2
28. maj 2009 af askebisgaard (Slettet)

Okay, hvad jeg mente var om det er muligt at isolere a ud fra det.

fx

a * ((1/b) + 1/c))

EDIT:
Hey vent.. tror faktisk det kan hjælpe mig.. to sekunder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2009 af sHastrup (Slettet)

Lige præcis. Så kan du isolere xT

Forresten laver du en regnefejl i sætning 3. Nu bruger jeg ikke lige dine betegnelser, men fejler lyder

a = b - c ⇔ b = c - a

Og det passer ikke helt.


Svar #4
28. maj 2009 af askebisgaard (Slettet)

Hvordan er det nu man dividerer brøker med brøker?

http://i40.tinypic.com/2ahbpxx.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2009 af sHastrup (Slettet)

Man ganger som regel med den reciprokke værdi, men du kan dele din brøk i begge de to øverste brøker.


Svar #6
29. maj 2009 af askebisgaard (Slettet)

Bryder jeg nogle regler ved at gøre sådan her?
http://i41.tinypic.com/261ow20.jpg

Mathcad kan ikke hjælpe mig. Jeg siger den skal isolere brøkken og så kommer den frem til det helt endelige resultat som jeg gerne ville have.

Og da opgaven går ud på at vise hver detalje i overgangen kan jeg ikke rigtig bruge det til noget.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2009 af sHastrup (Slettet)

Ja du gør. Det er ikke korrekt.


Svar #8
29. maj 2009 af askebisgaard (Slettet)

Ja, jeg skal vise en detaljeret og forståelig gennemgang - hvis jeg ikke engang selv kan se hvordan man gør det her, hvordan skulle det så være godt nok?

http://i41.tinypic.com/10qyzcw.jpg


Svar #9
29. maj 2009 af askebisgaard (Slettet)

Har fundet løsningen tror jeg:
http://i41.tinypic.com/30wm1y1.jpg

EDIT: der mangler lige lidt paranteser, ellers er det korrekt, ikke?


Svar #10
29. maj 2009 af askebisgaard (Slettet)

Okay jeg har på fornemmelsen jeg er endt i vildmarken:

http://i44.tinypic.com/169g2uh.jpg

Nogen der kan hjælpe?


Svar #11
29. maj 2009 af askebisgaard (Slettet)

Nå, eksamen starter lige om lidt, så kan ikke bruge et svar til noget mere.


Skriv et svar til: Eksamen i morgen, simpelt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.