Matematik

Ekspotentiel udvikling

01. juni 2009 af KingKong1 (Slettet)

 Har lige en opgave, som jeg sidder fast i:

En ekspotentiel udvikling er fastlagt ved at dens graf går igennem punkterne P (1,2) og Q (4,9)

Bestem ligningen for dne ekspotentielle udvikling: y = b*a opløftet i x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af mathon

9 = b*a4
2 = b*a1       brøkerne divideres

4,5 = a3

a = (4,5)1/3 = 1,65096
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2009 af 215 (Slettet)

 du skal først finde A 
1) : f(1): 2 = b * a^2

2) : f(4): 9 = b * a^4 

a = 2)/1) => 9/2 = b*a^4/b*a^2 <=> 4,5 = a^2 a = √4,5

din funktion ser således ud indtilvidere: f(x)  = b *  √4,5^x

f(1): 2 = b * √4,5^1
 

b = 2/√4,5^1

f(x) = 2/√4,5^1 * √4,5^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2009 af 215 (Slettet)

 min er forkert skrev 2 istedet for 1, men samme fremgangsmåde


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2009 af mathon

b = y/ax = 2/1,65096 = 1,21141


Svar #5
01. juni 2009 af KingKong1 (Slettet)

 Mange tak, det var nemt at forstå :)

Hvad med den her: En ret linje går igennem punkterne P (-6,5) og Q (2,8).

Bestem en ligning for den rette linje.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2009 af dr. jones (Slettet)

a=(YQ-YP)/(XQ-XP)=(8-5)/(2-(-6))=3/8
b=YQ-a*XQ=8-2*3/8=7,25
y=(3/8)x+7,25
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2009 af NejTilSvampe

 #5 - igen du sætter det op som to ligninger med to ubekendte.

5=a*(-6)+b

og

8=a*(2)+b


Skriv et svar til: Ekspotentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.