Kemi
2 små kemiopgaver
07. december 2004 af
Niels (Slettet)
Hej igen - har lige to små kemispørgsmål fra Myginds A1 bog.
129:
I molekylet CH2=C=CH2 er der en lineær struktur omkring det midterste C-atom. Dette C-atom betragtes derfor som sp-hybridiseret.
A) Beskriv hvilke orbitaler der bruges til dannelse af de forskellige bindinger i molekykelet - det har jeg gjordt.
B) De 3 C-atomer ligger naturligvis på linje. Hvordan er H-atomerne påaceret i forhold til hinanden.
Facitlisten siger de to CH2 planer står vinkelret på hinanden men jeg ville jo nærmere sige de skulle være paralelle? Nogen gode forklaringer.
129:
I molekylet CH2=C=CH2 er der en lineær struktur omkring det midterste C-atom. Dette C-atom betragtes derfor som sp-hybridiseret.
A) Beskriv hvilke orbitaler der bruges til dannelse af de forskellige bindinger i molekykelet - det har jeg gjordt.
B) De 3 C-atomer ligger naturligvis på linje. Hvordan er H-atomerne påaceret i forhold til hinanden.
Facitlisten siger de to CH2 planer står vinkelret på hinanden men jeg ville jo nærmere sige de skulle være paralelle? Nogen gode forklaringer.
Skriv et svar til: 2 små kemiopgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
