Kemi

analyse af org. stof

07. december 2004 af vusk (Slettet)
stoffet består af C, H og O! den empiriske formel er C3H4O.
0,128 g. af stoffet opløses i 50 mL vand. Der titreres med 0,1014 M NaOH. Titreringskurven viser at syren er monoprot, og ækvivalenspunktet ligger ved (17,5 mL NaOH ; 8,25 pH)

hvad skal jeg gøre for at finde stoffets molare masse?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2004 af frodo (Slettet)

Vi har altså udelukket at det er en stærk monoprot syre. Hvorfor?

I ækvivalens punktet, har du at n(OH-)=n(syre)

M=m/n

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2004 af 1. Charlotte (Slettet)

Hvis du har den molare masse og formlen for stoffet skal du vel bare have et periodisk system og slå op i det for at finde molmassen.

Carbon har f.eks. en molmasse på 12, hydrogen har en molmasse på 1 og oxygen har på 16 (alle er ca.-tal). Så skal du gange med det antal af de enkelte atomer du har i formlen.
Dvs. 3*12 + 4*1 + 16 = M(stof)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2004 af frodo (Slettet)

#2: NEJ!!

Du kender den empiriske formel, og der er derfor intet i vejen for, at stoffet skulle være fx C_36H_48O_12

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2004 af 1. Charlotte (Slettet)

Nå... Den empiriske formel.... godt så.. Jeg trækker mit svar tilbage, der var jeg vist lidt for hurtig i mit svar ;)

Svar #5
07. december 2004 af vusk (Slettet)

er helt med på hvad en empirisk formel er!
(forresten står der også i opgaven at den vandige opløsning af stoffet viser sur reaktion med indikatorpapir...)

så nu ved jeg altså at n(OH- (fra NAOH))=n(syre) ..... hvad menes der med n(syre) ???

når du skriver M = m/n, mener du så M(stof) = 0,128 / n(stof)??

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2004 af frodo (Slettet)

starter lige bagfra.. Ja det er det jeg mener..
Du kan finde stofmængden af syren (stoffet) ved at finde den stofmængde base, der er blevet titreret med.

Svar #7
07. december 2004 af vusk (Slettet)

dvs. at forholdet mellem stofmængden af basen der blev titreret med NaOH indtil ækvivalenspunktet er i forholdet 1:1 med stofmængden af mit ukendte stof (som du kalder for syren)?

Svar #8
07. december 2004 af vusk (Slettet)

så n(NaOH) = 17,5*10^3 L * 0,1014M = 1774,5 mol ? sys bare det lyder lidt voldsomt måske

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2004 af frodo (Slettet)

MEGET voldsomt.. Prøv at dele meden million,og det passer bedre.

Svar #10
07. december 2004 af vusk (Slettet)

to sek. regnefejl:

det giver 0,0017745mol!

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. december 2004 af frodo (Slettet)

1 mL= 10^-3L

Du har istedet gngetmed 10^3

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. december 2004 af frodo (Slettet)

jep.. tag massen og del med det.

Svar #13
07. december 2004 af vusk (Slettet)

er allerede gjort :D!!!

1000 tak for hjælpen! du har lige reddet min dag!! dejligt at du gad hjælpe!!!

Skriv et svar til: analyse af org. stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.