Matematik

Hjælp ! trapez mangler bund .. Hvordan findes den ?

06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Hej igen :)

Jeg skal finde arealet på en trapez, hvor at jeg kender højden og BC , men ikke bunden ..

Er der en måde man kan finde den på ?

På forhånd tak ..

Mvh Sofie


Brugbart svar (3)

Svar #1
06. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Kender du formlen for arealet af en trapez? Start med at skriv hvad du ved:)


Svar #2
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Formelen er : A=(BC+AD/2)*h

Jeg kender BC som er 400 mm og højden som er 12500 mm ..

Så som du kan se mangler jeg en bundlængde ..


Brugbart svar (3)

Svar #3
06. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Træk længderne fra hinanden og brug pythagoras for at finde siden.


Svar #4
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Det passer ikke helt , tror jeg .. Det giver nemlig 12493 mm , næsten ligeså meget som højden ..

Man skal bare skrive det sådan her ikke :

AD=125002-4002 =156090000 mm

√126090000mm=12493 mm ..

Kan det passe ?

Kan man ikke kun bruge pytagoras til retvinklede trekanter ?


Brugbart svar (3)

Svar #5
06. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

uh nej


Svar #6
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Hov havde også en vinkel ved BC , den er 93 grader ..

Har du nogen anden idé til hvordan man regner den ?


Brugbart svar (3)

Svar #7
06. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Den information er meget vigtig.


Svar #8
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Tænkte jeg nok .. Men havde ikke set den for , for måtte selv lige regne mig frem til den ..


Brugbart svar (2)

Svar #9
06. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Jeg har regnet den og lavet en tegning til dig, men jeg kan ikke få det herind.


Brugbart svar (2)

Svar #10
06. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

to sek , prøver lige igen


Svar #11
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Okay ..


Svar #12
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Ellers så send den til mig på mail , [email protected] , hvis du ikke kan få lagt den ind :)

Så kigger jeg nemlig på den og ser om jeg forstår det :)


Svar #13
08. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Fik du lagt det ind eller  ville det ikke lykkes ?


Skriv et svar til: Hjælp ! trapez mangler bund .. Hvordan findes den ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.