Matematik

Er dette rigtigt? 2.gradsligning

08. juni 2009 af reinholdt_w (Slettet)

 Jeg har prøvet at løse en andengradsligning. Er det rigtigt hvad jeg har gjort? 

3x^2 + 2x - 4 = 0

d= b^2 -4 * a * c    ---->    2^2 - 4 * 3 * (-4) = 52

2 løsninger: Derfor:

x = -b +/- kvadratrod af d / 2 * a 

x1 = -2 + kvadratrod af 52 / 2 * 3 = 

x2 = -2 - kvadratrod af 52 / 2 * 3 = 

Er det rigtigt? For resultatet på x1 og x2 er mærelige. de giver mig et komma tal og et minus tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Ja, det er korrekt!


Svar #2
08. juni 2009 af reinholdt_w (Slettet)

 Så diskriminanten er altså 52? 

Kan du regne ud hvad min x1 og x2 bliver? For jeg får det til noget meget mærkeligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

-1,53 og 0,88


Svar #4
08. juni 2009 af reinholdt_w (Slettet)

 det kan ikke passe?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

har løst den i solve så det kan godt passe. og det samme når den løsses i hånden.


Skriv et svar til: Er dette rigtigt? 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.