Matematik

Sammenhæng mellem e^x og ln(x)

13. juni 2009 af peter@ (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med sammenhængen mellem ex og ln(x) og i hvilke tilfælde kan denne sammenhæng med fordel anvendes? fx ved beregning af antal ydelser i en annuitet - hvordan ser formlen ud?

Håber der er nogen der kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2009 af peter lind

De to funktioner er hinandens inverse. d.v.s. eln(x)=x = ln(ex)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2009 af mathon

f(x) = y = ln(x)  Dm(f) = R+  Vm(f) = R

f -1(y) = x = g(y) = e Dm(g) = R    Vm(g) = R+

f -1o f(x) = f -1(y) = g(y) = ey = eln(x) = x


Svar #3
13. juni 2009 af peter@ (Slettet)

Okay, det der forstår jeg så ikk så meget af!!


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem e^x og ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.