Matematik

Plangeometri.. matematik eksamen imorgen

14. juni 2009 af Babysteen (Slettet)

HJÆLP.

Redegør for væsentlige egenskaber for rette linjer planen, og bevis, at to rette linjer i planen er ortogonale netop når produktet af deres hældningstal er -1.

DET HASTER. Matematik eksamen er imorgen !!

Ville være rigtig dejligt med noget hjælp, da jeg er totalt blank!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2009 af Duffy

Se side 113 - 115

Vedhæftet fil:Analytisk geometri.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2009 af mathon

y = a1x + b1 med retningsvektor r1=[1,a1]
y = a2x + b2 med retningsvektor r2=[1,a2]

hvis linierne er ortogonale
er
skalar
produktet
r1*r2 = [1,a1]*[1,a2] = 1*1 + a1*a2 = 0
hvoraf
a1*a2 = -1
 

væsentlig egenskab:
Δy/Δx = k(onstant) = a
som
med det variable punKt P(x,y) og fikspunkt Po(xo,yo)
giver
y-yo = a(x-xo) hvoraf

y = ax + (yo-a*xo)
y = ax + b                      med b = yo-a*xo

..............

parameterfremstilling:
fikspunkt Po(xo,yo) og retningsvektor [1,a]
(x,y) = (xo,yo) + t*[1,a]

x = xo + 1
y = yo + at


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2009 af mathon

normalvektor n = [a,b], variable punKt P(x,y) og fikspunkt Po(xo,yo)
den rette linje
kan beskrives
som
{(x,y)|n*PoP = 0}
hvoraf
a(x-xo)+ b(y-yo) = 0

ax + by + c = 0      med c = -(axo+byo)
 


Skriv et svar til: Plangeometri.. matematik eksamen imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.