Matematik

beregning af højde på 4gradspol

29. juli 2009 af andre1511 (Slettet)

Hej,

Håber at nogen kan hjælpe. jeg er stødt ind i en udfordring.

jeg har et polynonium med forskriften: f(x)=0,06x^4 -0,6x^3 plus 1,5x^2 (kan ikke finde plustegnet)

spørgsmålet er: find højden.

Jeg håber at nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juli 2009 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen f '(x)=0 og indsæt derefter løsningen i f(x).


Svar #2
29. juli 2009 af andre1511 (Slettet)

tak for svar. jeg får 3 x-værdier. hvordan smider jeg dem ind i formlen på texas?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juli 2009 af Exupery (Slettet)

Har du en TI-89?

Der er to hurtige muligheder:

Skriv forskriften ind i y= og gå så tilbage i home og skriv yn(din x-værdi), hvor n er det nummer i y=, du har skrevet din formel i.

Du kan også blot skrive din forskrift i home, afslut det hele med x=din x-værdi, så indsætter lommeregneren den selv og beregner.

Den langsomme udgave:

Skriv alle dine x-værdier ind, der hvor der er et x i forskriften og beregn. :(


Svar #4
29. juli 2009 af andre1511 (Slettet)

tak for svar


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. juli 2009 af Exupery (Slettet)

Edit:

afslut det hele med | x=din x-værdi (Husk with-operatoren!)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. juli 2009 af mathon

Define f(x) = 0,06x4 - 0,6x3 + 1,5x2

solve(d(f(x),x)=0,x)

display: x = 0 or x = 2.5 or x = 5

f({0,2.5,5}) = {0,2.34375,0}


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. juli 2009 af lallenalle (Slettet)

alternativt kunne du i dette tilfælde løse ligningen 0,06x4 - 0,6x3 + 1,5x2 = x^2(0,06x^2-0,6x+1,5) =0 (=)

x=0 v x = 5 

da der er symmetri omkring de to rødder kan højden findes som f (0,5(0+5)) = f(2,5) = 2.34375


Skriv et svar til: beregning af højde på 4gradspol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.